Autorul atentatului antisemit de miercuri, la Halles, în estul Germaniei, a difuzat o înregistrare video a atacului pe platforma de live streaming Twitch, a anunţat o purtătoare de cuvânt a site-ului, specializat în jocuri videoşisport, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Noi am acţionat rapid să retragem acest conţinut şi vom suspenda toate conturile care vor posta sau reposta imagini de la acest act abominabil”, a anunţat purtătoarea de cuvânt Twitch.

Ea nu a vrut să spună imediat cât timp a rămas înregistrarea video online, precizând că această filială a Amazon anchetează cu privire la circumstanţele exacte ale difuzării.

Site-ul SITE, specializat în supravegherea organizaţiior teroriste, a lansat o alertă.

Modul de operare al atacatorului de la Halle aminteşte de atentatul comis în martie la Christchurch, în Noua Zeelandă, de un australian de extremă dreapta, soldat cu 51 de morţi.

Potrivit tabloidului Bild, presupusul autor al atacului este un tânăr nonazist, Stephan Balliet, în vârstă de 27 de ani.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.