Autoritatea Naţională de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE) a anunţat că, prin Comitetul de reglementare, întrunit miercuri, a luat în discuţie şi a aprobat solicitarea Complexului Energetic Oltenia, unul din cei mai mari producători de energie din ţară, de modificare a licenţei pentru exploatarea comercială a capacităţilor de producere a energiei electrice şi termice în cogenerare pe care aceasta o deţine.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Modificarea licenţei este necesară având în vedere că blocurile G1 şi G2 din CET Brăila, care aparţin Sucursalei Electrocentralei Chişcani şi care au o putere electrică instalată de 227 MW, respectiv de 210 MW şi o putere termică instalată de 58 MW fiecare, au fost declarate în stare de indisponibilitate de lungă durată", arată ANRE într-un comunicat.

Reprezentanţii autorităţii spun că ANRE efectuează o analiză a capacităţilor de producere existente în vederea identificării diferenţelor dintre puterea instalată şi cea disponibilă, "pentru o evaluare cât mai corectă a capacităţilor de producere a energiei electrice".

Profitul brut al Complexului Energetic Oltenia a crescut de peste cinci ori în primul semestru, la 188,98 milioane lei, în timp ce afacerile au urcat cu 7%, la 1,51 miliarde lei.

CE Oltenia are circa 13.000 de angajaţi.

Ministerul Energiei deţine 77,15% din acţiunile companiei, în timp ce Fondul Proprietatea controlează 21,55% din acţiuni. Restul acţiunilor aparţin Electrocentrale Grup (0,84%) şi Societăţii pentru Închiderea – Conservarea Minelor.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.