Un sirian a fost încarcerat, inculpat de ”tentativă de omor”, după ce a rănit opt persoane, intrând cu un camion furat în maşini, însă motivaţiile acestuia rămân incerte, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Parchetul din Frankfurt a anunţat marţi că l-a inculpat şi plasat în detenţie provizorie, dar apreciază că este ”prea devreme” să se pronunţe cu privire la intenţiile sirianului - terorism, o problemă psihiatrică, o faptă legată de statutul său de migrant în neregulă.

Ancheta continuă ”în toate direcţiile”, iar anchetatorii nu exclud pista unui atentat, evocată de mai multe publicaţii, însă ei nu au furnizat elemente în acest sens.

Parchetul antiterorist a declarat pentru agenţia germană de presă DPA că nu vede încă vreun motiv să se sesizeze în dosar.

Poliţişti au efectuat percheziţii la două domicilii luni seara, în cartierul în care locuia suspectul şi în apropierea locului incidentului. Ei au confiscat telefoane mobile şi un USB.

Potrivit unor ”surse apropiate serviciilor de securitate”, citate de DPA, sirianul care a furat camionul a venit în Germania în 2015, în toiul afluxului a sute de mii de persoane care fugeau din calea războiului şi sărăciei.

Bărbatul nuu era înarmat la momentul faptelor, potrivit poliţiei şi parchetului, şi ”nu are vreo relaţie stabilită, în acest stadiu, cu mediile islamiste dispuse la violenţă”, a precizat într-un comunicat ministrul regional de Interne Peter Beuth.

După ce a beneficiat de statutul provizoriu de refugiat, sirianul este în neregulă de la 1 octombrie 2019, potrivit săptămânalului Der Spiegel. El era cunoscut poliţiei din cauza unei încăierări cu membri ai familiei sale, în 2008, şi în urma unei arestări cu 2,9 grame de haşiş asupra sa.

Luni, către ora locală 17.20 (18.20, ora României), el l-a tras în mod violent pe un şofer afară din cabina unei semiremorci, iar la câteva sute de metri depărtare a lovit ”fără să frâneze” şapte maşini şi o camionetă care aşteptau la un semafor, în faţa sediului Palatului Justiţiei de la Limburg.

Coliziunea s-a soldat cu nouă răniţi, inclusiv bărbatul care a furat camionul. Plin de sânge pe faţă şi pe mâini şi cu pantalonii rupţi, suspectul a fost înconjurat, după coliziune, de un grup de poliţişti care făceau jogging, care s-au dus să-i acorde primul ajutor, potrivit DPA.

Însă, după ce l-au auzit spunând de mai multe ori ”Allah”, micul grup a decis să-l imobilizeze, după care l-a predat forţelor de intervenţie speciale, potrivit poliţiei.

Întrebat dacă un atentat ar fi vizat acest oraş cu 35.000 de locuitori situat în apropiere de Frankfurt, ministrul german de Interne Horst Seehofer a răspuns că nu poate spune ”nimic, pentru moment, despre felul în care trebuie să fie calificat acest act”.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.