Twitter a anunţat marţi că adresele de email şi numerele de telefon solicitate utilizatorilor pentru securitate ar fi putut să fie folosite în mod ”incorect” pentru publicitate, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Problema a fost rectificată pe 17 septembrie, potrivit companiei, care nu a dezvăluit numărul utilizatorilor afectaţi.

”A fost o eroare şi ne cerem scuze”, a anunţat Twitter într-o postare pe blog.

Companiile de socializare, între care Twitter şi Facebook, sunt criticate de către utiliatori şi autorităţi de reglementare din întreaga lume din cauza modului în care folosesc datele.

Potrivit Twitter, atunci când promotorii şi-au încărcat listele de marketing, ar fi putut să coreleze persoanele înscrise pe platforma sa de socializare cu lista lor, în funcţie de emailurile şi numerele de telefon înscrise de deţinătorii de conturi.

Twitter a precizat că informaţiile utilizatorilor nu au fost transmise unor terţe părţi, dar au devenit disponibile la nivel intern, pentru ca aceştia să primească publicitate ţintită.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.