Candidatul USR pentru Preşedinţia României, Dan Barna, a declarat, marţi seară, că este nevoie ca România să facă o propunere pentru funcţia de comisar european care ”să nu ne mai facă de râs”, care să ne facă mândri şi care ”nu doar să care tăgârţe şi sacoşe de cumpărături”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Dan Barna a vorbit, marţi seară, la TVR, despre propunerea României pentru funcţia de comisar european şi a precizat, referindu-se la Rovana Plumb, că Guvernul a trimis ”pe cineva pe care nu putea să apere nimeni”. 

”E nevoie de o persoană care să nu ne facă de râs şi am solicitat o nominalizare în numirea comisarului european pe care îl trimite România si am trimis pe cineva pe care nu putea să apere nimeni. Discuţiile la comisie nu au fost despre competenţele doamnei Plumb la transporturi pentru că, mă rog, dincolo de povestea cu maşina înregistrată în Bulgaria, altele sunt greu de găsit”, a declarat Barna.

Liderul USR a arătat că a avut discuţii cu reprezentanţi ai unor fonduri de investiţii din străinătate care i-au transmis că nu vor veni să investească în România, atâta timp cât în România funcţionează o astfel de guvernare.

”Am discutat în SUA şi la Londra cu fonduri de investiuţii, exact în dorinţa să văd cum pot să îi conving să  investească în România, multe dintre ele cu portofoliu mai mare decât PIB-ul nostru de multe ori, care mi-au spus un lucru foarte clar: «Noi putem veni în România şi mâine, sunteţi în UE, sunteţi în NATO şi piaţa e credibilă, doar că aveţi un guvern care nu oferă niciun minim de credibilitate şi predictibilitate. Cât timp aveţi o astfel de guvernare, nu o să vină niciun investitor serios la voi în ţară». În felul ăsta suntem percepuţi în Europa”, a spus Barna.

Dan Barna a mai declarat că îşi doreşte ca România să nu se mai afle la marginea Europei.

”Vreau ca România să nu mai fie la marginea Europei. România să trimită oameni de care să fim mândri, nu doar să care tăgârţe şi sacoşe de cumpărături sau să fie subiect de ziar de can can. Despre asta este vorba, despre cum aducem oameni oneşti şi competenţi la conducerea staului. Asta este miza noastră şi din perspectiva noastră de asta actuala guvernare trebuie să plece”, a spus Dan Barna.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.