Deputatul PSD Bogdan Cojocaru, fost ministru al Comunicaţiilor, susţine că acuzaţiile preşedintelui României potrivit cărora sectorul digital n-ar fi o prioritate pentru Guvernul PSD sunt false, susţinând că n-ar fi crezut că “robotul Iohannis va ajunge să vorbească despre biţi“.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

“Am ascultat uluit ce a spus preşedintele la evenimentul de lansare a proiectului «România TechNation». N-aş fi crezut că robotul Iohannis va ajunge să vorbească despre biţi. Înţeleg că se află în campanie, însă observ cu uimire că şeful statului s-a transformat din profesor în astro-fizică în specialistul numărul unu al României pe digitalizare. Dacă nu cunoaşte domeniile importante cărora Guvernul PSD le-a acodat sume considerabile, atunci îi reamintesc eu că s-au alocat bani pentru digitalizare şi la sănătate şi în educaţie, dar şi în administraţia publică“, a declarat, într-un comunicat de presă, deputatul PSD de Iaşi, Bogdan Cojocaru.

El a reamintit că, în anul 2018, când a fost ministru al Comunicaţiilor, au fost lansate proiecte în valoare de peste 420 de milioane de euro, din fonduri europene.

“Guvernul PSD a susţinut Programul operaţional competitivitate prin care au fost finanţate scheme de ajutor de stat destinate companiilor IT pentru dezvoltarea produselor inovative, a facilitat accesul populaţiei din zonele defavorizate la internet de mare viteză, a continuat informatizarea sistemului educaţional prin construirea de medii wi-fi în şcoli, iar în plus a fost înfiinţat catalogul electronic. Înainte să citească de pe foi, preşedintele ar fi trebuit să întrebe ce s-a făcut. Sper că nu a confundat digitalizarea cu dezinformarea“, a adăugat deputatul Bogdan Cojocaru.

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, marţi, că guvernanţii din ultimii ani au avut ca prioritate zero acapararea legii şi a instituţiilor, promovarea imposturii şi asaltul asupra statului de drept, economiei de piaţă şi bunei guvernări, nu şi spriinirea sectorului digital.

Şeful statului a precizat că guvernarea actuală a mers pe contrasens faţă de aşteptările societăţii româneşti, arătând că este o guvernare paralelă cu nevoile de modernizare ale unei societăţi de tip european, în secolul XXI.

”Mă aştept ca sprijinirea sectorului digital din România să se afle, cu titlu de prioritate zero, pe agenda oricărei guvernări. Din păcate, guvernanţii din ultimii ani au avut ca prioritate zero acapararea legii şi a instituţiilor, promovarea imposturii şi asaltul asupra statului de drept, economiei de piaţă şi bunei guvernări”, a declarat preşedintele în cadrul evenimentului de lansare a proiectului „România TechNation”.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.