Preşedintele Pro România, Victor Ponta, a declarat, marţi seară, că, dacă trece moţiunea de cenzură, Viorica Dăncilă nu va mai fi candidatul PSD. De altfel, Ponta susţine că ”doamna Dăncilă nu va mai fi nimic şi ăsta este un lucru bun chiar şi pentru PSD pentru că e o ghiulea de picioarele PSD”. În plus, liderul Pro România afirmă că le va propune foştilor colegi din PSD să facă o singură propunere de premier preşedintelui Klaus Iohannis, o persoană care nu este membru de partid şi care să fie ”o formulă acceptabilă” şi care să genereze o ”majoritate care să funcţioneze”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Victor Ponta a declarat, marţi seară, într-o intervenţie telefonică la Digi 24, că Viorica Dăncilă se teme de Pro România, întrucât parlamentarii PSD au acum o alternativă.

Ponta susţine că Viorica Dăncilă a sunat personal 12 parlamentari de la Pro România pentru a le promite post de ministru, dacă nu votează moţiunea de cenzură.

”Cel puţin în grupul Pro România sunt, am numărat eu, am vorbit cu 12 colegi pe care i-a sunat doamna Dăncilă personal, nu prin interpuşi, şi le-a promis miniştrii. Şi râdeam, că dacă 12 sunt de la Pro România, câţi vor mai fi de la PSD?”, a spus Victor Ponta.

Liderul Pro România susţine că Viorica Dăncilă nu înţelege responsabilitatea funcţiei de prim-ministru.

”Faptul că, totuşi, a promis 7,5 miliarde de lei din banii publici, pentru nişte lucrări ale unor primari... Doamna Dăncilă e, într-adevăr, o persoană care nu înţelege responsabilitatea funcţiei de prim-ministru, care calcă în foarte multe străchini, cum spune românul şi sper ca joi să scăpăm de doamna Dăncilă pentru că, iară, se dovedeşte mai dăunătoare decât domnul Dragnea”, amai spus Ponta.

Întrebat despre propunerea de premier pe care o va face dacă trece moţiunea, Ponta a spus: ”Voi discuta cu cei de la PSD (...), dacă trece moţiunea, poate vor avea curaj să scape de conducerea actuală să mergem cu o formulă acceptabilă către preşedinte altfel evident domnul Iohannis o va respinge”.

Ponta a reiterat ideea că propunerea trebuie să fie o persoană care nu este membră de partid şi care a dat dovadă de integritate şi profesionalism.

”Ar fi o majoritate care să funcţioneze. Nu exclud deloc şi nu mă opun ideii ca PNL şi USR să formeze o majoritate,  deocamdată, însă, după cum ştiţi, nu s-au înţeles între ei şi oricum, cu 140 de parlamentari va fi destul de greu să aibă o majoritate de 240. Pot să vă confirm că nu despre George Maior este vorba. Este în continuare la Washington, ambasador şi ştiu că va rămâne acolo cel puţin până anul viitor din motive şi diplomatice şi personale”, a mai spus Victor Ponta.

Acesta afirmă că, dacă trece moţiunea de cenzură, Viorica Dăncilă nu va mai fi candidatul PSD la alegerile prezidenţiale.

”În turul 1 va avea un scor mai mare candidatul social-democrat, adică Mircea Diaconu. Sunt convins că, dacă trece moţiunea, doamna Dăncilă nu va mai fi absolut nimic şi ăsta este un lucru bun chiar şi pentru PSD pentru că doamna Dăncilă ca şi domnul Dragnea este o ghiulea de picioarele PSD. Cu siguranţă nu va mai fi candidatul PSD”, susţine liderul Pro România.

Acesta afirmă că Dăncilă, ”ca şi cel care a creat-o, domnul Dragnea, va pleca în ultima secundă cu forţa, la dorinţa PSD”.

Preşedintele Pro România, Victor Ponta, a declarat luni, că joi seara, după moţiunea de cenzură va face o propunere oficială către foştii colegi de la PSD pentru refacerea unei majorităţi fără Viorica Dăncilă şi Mihai Fifor, spunând că are o propunere de premier care nu este membru de partid, dar care a muncit în guverne. În
Distribuie pe Facebook

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.