Liderul deputaţilor PNL, Raluca Turcan, spune că PSD a confiscat Parlamentul “pe persoană fizică", pentru favorizarea infractorilor, criticând modul în care social-democraţii au acţionat la şedinţa pentru vacantarea locului de deputat al lui Octavian Goga.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
"Am avut o nouă mostră a modului în care PSD a confiscat instituţia Parlamentului pe persoană fizică în scop de favorizare a infractorilor, pentru că vacantarea locului de deputat a domnului Goga înseamnă, de fapt, eliberarea unui loc de deputat pentru o persoană condamnată definitiv cu interzicerea drepturilor electorale”, a declarat, marţi, Raluca Turcan.
 
Ea a mai spus că ceea ce Liviu Dragnea a creat în Camera Deputaţilor se perpetuează indiferent de numele celor care conduc această instituţie.
 
"Aşadar, astăzi, în văzul tuturor, am primit dovada modului în care infractorii sunt protejaţi prin abuz în Camera Deputaţilor. Este, practic, o ultimă dovadă că ceea ce a creat Liviu Dragnea în Camera Deputaţilor se perpetuează, indiferent de numele celor care acum conduc această instituţie. S-a creat un sistem, un mod de decizie politică în favoarea persoanelor cu condamnare definitivă, adică infractori dovediţi. Îmi pare rău că folosesc acest termen, însă, legal, acesta este termenul care se potriveşte”, a precizat liderul deputaţilor liberali. 
 
Turcan cere instituţiilor statului să se autosesizeze pentru ca social-democraţii să înceteze acţiunile de presiune la adresa semnatarilor moţiunii de cenzură.
 
"Mai mult decât atât, abuzurile celor din PSD şi natura infracţională a acţiunilor acestora se manifestă la cote de alarmă în ultimele zile de dinaintea moţiunii de cenzură şi fac un apel către instituţiile statului român să se autosesizeze şi să înceteze aceste acţiuni de presiune personală la adresa semnatarilor moţiunii de cenzură şi în acelaşi timp de folosire a banilor publici pentru a influenţa votul la moţiunea de cenzură. Este un demers exercitat pe bani publici, cu scopul de a bloca moţiunea de cenzură. Am primit foarte multe plângeri din partea semnatorilor moţiunii că sunt contactaţi de la vârful PSD, până la nivel de parlamentari sau autorităţi locale, şi li se promit bani publici, avantaje instituţionale şi în acelaşi timp se recurge la presiuni personale”, a mai declarat Turcan.
 
Ea a mai precizat că instituţiile statului ar trebui să vegheze "ca acest dezmăţ instituţional proinfracţional să înceteze”.
 
Vacantarea mandatului deputatului PSD de Covasna Octavian Goga, fost membru PMP, condamnat la închisoare, nu a putut fi validată marţi, în Camera Deputaţilor, din lipsă de cvorum, singurele voturi favorabile fiind ale opoziţiei, în timp ce parlamentarii PSD, cu excepţia a trei dintre ei, nu au fost în sală. Mandatul său urma să fie preluate de un membru PMP, Alexandru Teacă. 
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.