Societatea de Asigurare-Reasigurare City Insurance a confirmat, marţi, că TIR-ul implicat în accidentul din Ialomiţa era asigurat pentru RCA.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Sâmbătă dimineaţă, un microbuz plin cu femei care mergeau la serviciu în Bucureşti a fost izbit violent de un TIR, care a pătruns pe contrasens. În urma accidentului, zece persoane au murit, între care şi şoferii celor două maşini.

Pasagerii din microbuzul implicat în accidentul din Ialomiţa erau angajaţi Mega Image, compania anunţînd că a pierdut opt colegi.

”Referitor la accidentul tragic din data de 5 octombrie 2019, produs în zona localităţii Sfântul Gheorghe, judeţul Ialomiţa şi soldat cu victime, Societatea de Asigurare-Reasigurare City Insurance confirmă că TIR-ul implicat în accident era asigurat pentru Răspunderea Civilă Auto (RCA)”, a anunţat, marţi, Euroins.

Euroins consideră că specialiştii societăţii, prezenţi la locul accidentului încă de sâmbătă, au expertiza necesară pentru a finaliza la timp solicitările de despăgubire generate de acest caz.

“În astfel de situaţii, menirea noastră este de a acorda compensaţii financiare victimelor accidentelor rutiere, sperând să uşurăm un pic din povara acestor momente grele prin care trec cei implicaţi. Ne vom îndeplini toate obligaţiile asumate prin contractul de asigurare, în conformitate cu legea care guvernează asigurarea pentru Răspunderea Civilă Auto (RCA)”, a anunţat compania.

Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a vizitat, luni, şase dintre cele şapte victime ale accidentului produs, sâmbătă dimineaţă, în judeţul Ialomiţa. Femeile rănite sunt internate la Spitalul Clinic de Urgenţă Floreasca şi Spitalul Clinic de Urgenţă "Bagdasar Arseni", cea de-a şaptea victimă fiind la spitalul din Slobozia.

Piaţa asigurărilor auto obligatorii RCA a rămas la un grad de concentrare crescut, în condiţiile în care primii doi jucători, City Insurance şi Euroins, controlează împreună 69,29% din această zonă, estimată la 970 milioane lei (205 milioane euro), potrivit datelor publicate, recent, de Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF).

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.