Părinţii fostului premier italian Matteo Renzi au fost condamnaţi la un an şi nouă luni de închisoare - cu suspendare - într-un dosar cu privire la facturi false, potrivit presei italiene, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Tiziano Renzi şi Laura Bovoli au fost reţinuţi şi plasaţi în arest la domiciliu în februarie, într-un dosar al unui faliment fraudulos şi emiterii unor false facturi implicând societăţi cooperative ai căror gestionari au fost recunoscuţi că erau.

Tribunalul, care a dat curs rechzitoriului parchetului, le-a interzis totodată luni părinţilor fostului şef al Guvernului să exercite timp de şase luni funcţii de conducere în întreprinderi şi să mai facă, timp de un an, afaceri cu administraţia publică.

”Am datoria să cred în justiţia italiană, azi mai mult ca oricând. Şi continui săo fac, chiar dacă cu mare amărăciune”, a declarat Tiziano Renzi, care a anunţat c intenţionează să facă apel împotriva hotărârii.

”Faptele sunt evidente. Activitatea care ne este contestată a fost efectuată, facturată şi plătită în regulă. Nimeni nu poate să o nege, iar eu sunt convins că în apel se va demonstra totul”, a asăugat Renzi, citat de agenţia italiană de presă Agi.

Matteo Renzi, în vârstă de 45 de ani, a guvernat Italia din februarie 2014 în decembrie 2016.

În cursul arestului la domiciliu al părinţilor săi, el a declarat că familia sa ”nu ar fi fost niciodată murdărită în acest fel ” dacă el nu ar fi făcut politică.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.