Antrenorul Mirel Rădoi întâmpină probleme în formarea unui lot pentru Jocurile Olimpice de la Tokyo, din 2020. România a obţinut calificarea la JO în urma clasării între primele patru echipe la Campioantul European under 21 din acest an. El se aşteaptă ca unele cluburi să nu le permită jucătorilor să se prezente la lot. Rădoi se gândeşte să-i convoace la JO pe dinamovistul Dan Nistor şi pe Nicolae Stanciu de la Slavia Praga, pe locurile jucătorilor cu vârsta peste 23 de ani.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Am încercat să creionez un lot pentru Jocurile Olimpice şi sunt foarte multe semne de întrebare. Sunt jucători, nu doar din campionatul intern, ci şi din străinătate, pe care s-ar putea să avem interdicţie din partea cluburilor de a-i lăsa să evolueze la olimpiadă. Sunt multe semne de întrebare, sperăm ca până atunci să avem un plan, să trimitem din timp aceste solicitări către cluburi, să analizeze şi să ştim exact şi să nu ne trezim cu două săptămâni înainte de olimpiadă că nu avem jucători. Măcar să ştim de la început, ca să ne putem axa pe alţi ucători. Ar fi bine să ştim dinainte cu cine mergem, nu am nicio problemă dacă vor fi jucători născuţi în 96-97 sau chiar născuţi şi după anul 2000. Apar jucători şi la echipa mare care pot fi luaţi în calcul, un Nistor un Stanciu, care care arată că oricând pot decide un meci chiar şi la olimpiadă", a declarat Rădoi.

Turneul de fotbal al JO se va desfăşura între 22 iulie şi 8 august 2020, o perioadă încărcată pentru echipe. În lotul fiecăreia dintre cele 16 naţionale participante la JO pot figura trei jucători cu vârsta peste 23 de ani.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.