Daimler va oferi proprietarilor de automobile diesel Mercedes-Benz subvenţii de 3.000 de euro pentru instalarea unor filtre mai performante pe vehiculele poluante, acesta fiind cel mai recent efort al producătorului pentru a evita interzicerea circulaţiei acestora în oraşe, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Producătorii auto sunt nevoiţi să actualizeze sistemele de tratare a gazelor de eşapament ale maşinilor mai vechi, după ce oraşe din Germania au început să interzică circulaţia vehiculelor diesel poluante, pentru a reduce poluarea.

Daimler a înfiinţat săptămâna trecută un site pentru procesarea cererilor de sprijin financiar, în timp ce autoritatea de reglementare KBA analizează spre aprobare un kit destinat modernizării sistemelor de evacuare a gazelor de eşapament pentru diverse vehicule diesel de pasageri ale Mercedes.

Compania a oferit subvenţiile clienţilor din regiunile germane unde ar putea fi introduse restricţii de circulaţie pentru vehiculele poluante.

Iniţial, producătorii auto germani au oferit actualizări de softuri şi au respins înlocuirea unor piese, încurajând în schimb clienţii să cumpere maşini noi, cu motoare mai puţin poluante.

Dar organizaţiile de protecţie a consumatorilor au presat producătorii să sprijine înlocuirea unor piese, ca soluţie mai ieftină.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.