Iranul se va folosi de toate mijloacele posibile pentru a-şi exporta petrolul, a declarat ministrul Petrolului, Bijan Zanganeh, adăugând că exportul de ţiţei este dreptul legitim al ţării, potrivit site-ului ministerului de profil iranian, SHANA, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Ne vom folosi de toate mijloacele posibile pentru a ne exporta petrolul şi nu vom ceda presiunii americane, pentru că exportul de ţiţei este dreptul legitim al Iranului”, a afirmat Zanganeh.

Exporturile de ţiţei ale Iranului au scăzut cu peste 80% în urma reimpunerii sancţiunilor de către Statele Unite, după ce preşedintele Donald Trump s-a retras anul trecut din acordul nuclear convenit în 2015 de Teheran cu puterile occidentale.

Washingtonul a reimpus sancţiunile pentru exporturile de petrol ale Iranului, iar Teheranul a răspuns cu restrângerea treptată a angajamentelor asumate în acordul nuclear, în cadrul căruia Teheranul a acceptat să îşi limiteze activităţile nucleare, în schimbul ridicării majorităţii sancţiunilor internaţionale.

Organizaţia pentru Energie Atomică a Iranului (AEOI) a reiterat duminică că ţara îşi va reduce în continuare angajamentele în cadrul acordului nuclear, dacă părţile europene implicate în acord nu îşi vor respecta promisiunile de a proteja economia iraniană de sancţiunile americane.

”Ne vom continua planurile de restrângere a angajamentelor asumate în acordul nuclear, dacă celelalte părţi nu îşi vor respecta promisiunile”, a declarat purtătorul de cuvând al AEOI, Behrouz Kamalvandi, citat de agenţia de presă ISNA.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.