Spaniolul Marc Marquez de la Honda a câştigat al şaselea titlu mondial la MotoGP, al patrulea consecutiv, după ce s-a impus, duminică, în Marele Premiu al Thailandei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Marquez a ajuns la spital după ce a căzut în antrenamente, dar a reuşit să se impună în cursa de pe circuitul Chang din Buriram şi să obţină marele premiu cu numărul 53 din carieră.

Sportivul de 26 de ani şi-a asigurat titlul cu patru etape înainte finalului sezonului. El a acumulat 325 de puncte în clasamentul piloţilor, fiind urmat de italianul Andrea Dovizioso de la Ducati, cu 215 puncte, şi de spaniolul Alex Rins de la Suzuki, cu 167 de puncte.

În 15 etape, Marquez a câştigat nouă curse, în cinci a fost al doilea şi într-una a abandonat.

În Thailanda, el a fost urmat de francezul Fabio Quartararo de la Yamaha şi de un alt spaniol, Maverick Vinales, tot de la Yamaha.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.