Statele Unite vor limita drastic intrarea imigranţilor fără asigurări de sănătate sau care nu deţin mijloacele pentru a-şi plăti îngrijirea medicală, pentru a se evita ''o povară suplimentară pentru sistemul de sănătate şi pentru contribuabilii americani", a decretat vineri seară preşedintele Donald Trump.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

De acum înainte, doar imigranţii care pot dovedi că "nu sunt o povară substanţială" pentru sistemul de sănătate american vor primi vize de intrare, a declarat Trump într-o "proclamaţie prezidenţială" publicată vineri seară. 

''Imigranţii care intră în ţara noastră nu ar trebui să apese pe umerii sistemului nostru de sănătate şi, în consecinţă, pe umerii contribuabililor americani'', potrivit declaraţiei oficiale. 

Măsura va intra în vigoare de la 3 noiembrie. 

"Statele Unite au o lungă istorie de primire a imigranţilor aflaţi în căutarea unei vieţi mai bune. Trebuie să menţinem această tradiţie răspunzând provocărilor cu care se confruntă sistemul nostru de sănătate'', adaugă textul.

Lupta contra imigrării ilegale şi a restricţiilor privind primirea străinilor constituie principalii piloni ai politicii lui Donald Trump. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.