Pilotul american de origine ecuadoriană Juan Manuel Correa, implicat în accidentul de Formula 2 în care şi-a pierdut viaţa francezul Anthoine Hubert, la Spa-Francorchamps, a fost supus unei operaţii la piciorul drept care a durat 17 ore, informează lalibre.be.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Pentru Correa va urma o nouă intervenţie chirurgicală de mai mică amploare. Sportivul ar putea părăsi spitalul din Londra în care este internat peste şase săptămâni.

"După 17 ore petrecute, duminică, în sala de operaţie, tânărul de 20 de ani a ieşit cu un prognostic încurajator din partea medicilor, care estimează că operaţia a fost un succes. Zilele care au urmat operaţiei au fost stresante. Joi, medicii s-au arătat încrezători în reuşita intervenţiei. Juan Manuel se află sub atentă observaţie şi va rămâne spitalizat la Londra, unde este prevăzut să fie supus unei noi operaţii, mai puţin complexă, în două săptămâni. Medici estimează că el va putea părăsi spitalul în aproxiamtiv şase săptămâni", se arată într-un comunicat al familiei pilotului, care precizează că anul viitor va fi dedicat reabilitării şi altor intrevenţii chirurgicale, care au ca obiectiv recuperarea completă a piciorului şi gleznei drepte.

La 31 august, la Spa-Francorchamps, pilotul de 22 de ani al echipei Arden, Anthoine Hubert, şi-a pierdut viaţa în cursa belgiană de Formula 2.

Monopostul francezului a pierdut aripa faţă după o coliziune şi a ajuns în zidul de protecţie de pe marginea dreaptă a circuitului, de unde a ricoşat înapoi pe pistă.

Juan Manuel Correa de la Sauber Junior a intrat în plin în monopostul avariat al lui Hubert. Coliziunea dintre maşina Sauber şi monopostul Arden avea să ducă la decesul lui Hubert. La rândul lui, Correa s-a ales cu ambele picioare fracturate şi cu o accidentare la coloană.

El a fost transportat la un spital din apropierea circuitului, apoi transferat, la 3 septembrie, la o unitate medicală din Londra, unde a fost plasat în comă indusă, pentru o mai bună recuperare.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.