Dacă în 1993 numărul de înnoptări ale turiştilor străini nu depăşea 34,7 milioane, în anul 2018 Germania a înregistrat o creştere de 53 de milioane de înnoptări ale oaspeţilor străini, conform cifrelor oferite de Oficiul Federal de Statistică, care arată că 87,7 milioane de înnoptări au fost înregistrate în unităţi de cazare în Germania în anul 2018, cu o creştere de 5% faţă de 2017.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Germania este una dintre cele mai importante destinaţii pentru turismul cultural din Europa. Peste 20 milioane de turişti din toată lumea ajung aici anual special pentru evenimentele culturale ce au loc pe tot parcursul anului (festivaluri de film, muzica, teatru, concerte şi multe altele). Germania are peste 6.700 de muzee, cu peste 15 milioane de vizitatori anual, 500 de teatre, peste 200 de evenimente de moda şi lifestyle şi 44 de monumente în patrimoniul mondial UNESCO", a informat joi Organizaţia Germană pentru Turism (DZT), „asociaţia turistică“ naţională a Germaniei.

Peste o treime din reprezentaţiile de operă la nivel mondial au loc în Germania, arată datele oficiului.

"Germania este centrul cultural al Europei cu 1,2 milioane de creatori de cultură, fiind principal destinaţie culturală din Europa, conform unui studiu Eurostat din 2017. Germania are 500 de teatre, având cea mai mare densitate de teatre din lume, şi peste 6.700 de muzee cu aproximativ 15 milioane de vizitatori anual. 12% din călătoriile culturale ale europenilor sunt către Germania, înregistrând 20,4 milioane de turişti", arată datele oficiale.

Locul 3 în Europa ca număr de monumente aflate în patrimoniul UNESCO îi revine Germaniei, care deţine 44 de monumente înregistrate. Pe lângă evenimentele culturale, anual, în Germania, au loc peste 200 de evenimente de fashion şi lifestyle, unul dintre cele mai importante fiind Berlin Fashion Week, care atrage zeci de mii de participanţi.

De asemenea, a crescut cu 8,2% numărul turiştilor români în Germania.

"Germania a fost una dintre destinaţiile europene preferate de turiştii români în 2018, cu un total de 1.132.020 de înnoptări, înregistrând un nou record. Profilul românilor care călătoresc în Germania este format din turişti cu vârsta medie de 39 ani, care petrec aproximativ 9 nopţi în oraşele Germaniei", se precizează în comunicat.

Cele mai multe nopţi petrecute de români s-au înregistrat în Bavaria (28,2%), urmată de landul Baden-Württemberg cu un procentaj de 16,4% şi Renania de Nord – Westfalia (13% din nopţile petrecute de români în Germania).

Printre preferinţele românilor, vacanţele au fost clasate pe locul 1, cu 38% din totalul călătoriilor din Germania, urmate de călătoriile de afaceri (33%) şi alte tipuri de călătorii (29%). Călătoriile în oraşe şi la evenimente (45%), călătoriile dus-întors (27%) şi sejururile în zonele de vacanţă (17%) sunt cele mai preferate călătorii de vacanţă în Germania.

De asemenea, conform datelor oficiale, oraşul Leipzig a înregistrat în anul 2018 peste 1,8 milioane de turişti, cu o şedere medie de aproximativ două nopţi. Oraşul are o capacitate de cazare de peste 15.000 de locuri, fiind un important centru de conferinţe şi expoziţii dar şi o destinaţie pentru turiştii iubitori de artă şi muzică, având câteva zeci de muzee şi săli de concerte.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.