Poliţiştii de combatere a criminalităţii organizate din Călăraşi au făcut, joi, opt percheziţii pentru destructurarea unui grup infracţional specializat în trafic de persoane şi proxenetism. Persoanele implicate sunt suspectate că ar fi dus fete care să practice prostituţia în Germania şi Belgia.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Poliţiştii de Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate din Călăraşi – Brigada de Combatere a Criminalităţii Organizate Bucureşti, sub coordonarea  procurorilor D.I.I.C.O.T. – B.T. Călăraşi, au făcut  opt percheziţii, în judeţele Călăraşi şi Brăila, la locuinţele unor persoane bănuite de trafic de persoane şi proxenetism.

”Din cercetări a reieşit că cei în cauză ar fi recrutat tinerele victime prin folosirea metodei „lover boy” şi  le-ar fi convins să meargă în străinătate să practice prostituţia, aparent în beneficiul relaţiei de cuplu şi al unui viitor împreună mai prosper”, a transmis Poliţia Română.

Sursa citată aprecizat că, începând cu anul 2016, membrii grupării ar fi acţionat în recrutarea unor tinere fete în scopul plasării acestora pe pieţele de prostituţie din Germania şi Belgia.

În urma percheziţiilor, au fost ridicate telefoane mobile, cartele telefonice, înscrisuri, acte de proprietate, sume de bani şi bijuterii din aur.

Poliţiştii au pus în aplicare 5 mandate de aducere, persoanele depistate fiind conduse la sediul D.I.I.C.O.T.- B.T. Călăraşi, în vederea audierii şi dispunerii de măsuri legale corespunzătoare.

În cauză, se continuă cercetările sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de constituirea unui grup infracţional organizat, trafic de persoane şi proxenetism.

La acţiuni au participat poliţişti de combatere a criminalităţii organizate din Ialomiţa şi Giurgiu, precum şi jandarmi.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.