Un agent de poliţie de la Secţia 26 Poliţie Bucureşti, Biroul de Ordine Publică, este cercetat în stare de arest la domiciliu pentru 30 de zile, fiind acuzat de luare de mită şi favorizarea făptuitorului. Agentul ar fi luat 1.200 de lei de la o persoană pe care a oprit-o în trafic şi a constatat că nu deţine permis de conducere, dar nu a întocmit actele necesare.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Dosarul a fost instrumentat de lucrătorii din cadrul Direcţiei Generale Anticorupţie – Direcţia Anticorupţie pentru Municipiul Bucureşti şi Judeţul Ilfov, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti.

”În fapt, în luna iulie 2019, s-a constituit dosar penal la Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti, urmare a unei sesizări a  DGPMB, prin care se semnala faptul că, în data de 26.06.2019, agentul de poliţie a oprit în trafic un autovehicul pentru verificări, constatând că şoferul acestuia nu deţinea permis de conducere. Cu această ocazie, conducătorul autovehiculului şi celălalt pasager i-au remis poliţistului suma de 1.200 de lei în scopul neîntocmirii actelor de constatare a infracţiunii de conducere a unui vehicul  fără  permis de conducere”, a transmis, joi, Direcţia Generală Anticorupţie.

În cauză se fac cercetări şi faţă de cele două persoane din autovehicul, în calitate de suspecţi, pentru săvârşirea infracţiunilor de dare de mită şi conducere a unui vehicul fără permis de conducere, respectiv pentru săvârşirea infracţiunilor de dare de mită şi încredinţarea unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere unei persoane despre care ştie că nu posedă permis de conducere.

În data de 1 octombrie, inculpatul a fost reţinut pentru 24 de ore, ulterior fiind prezentat Tribunalului Bucureşti care a dispus arestarea preventivă la domiciliu pentru o perioadă de 30 de zile.


 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.