Propunerea prezentată miercuri de către Boris Johnson în vederea unei plecări negociate a Regatului Unit din Uniunea Europeană (UE) ”comportă în continuare câteva puncte problematice”, a declarat preşedintele în exerciţiu al Comisiei Europene (CE) Jean-Claude Juncker, în urma unei convorbiri la telefon cu premierul britanic, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Jean-Claude Juncker a ”recunoscut progrese pozitive, mai ales în ceea pe priveşte alinierea completă la reglementări a tuturor mărfurilor şi controlul mărfurilor provenind din Marea Britanie ce ar intra în Irlanda de Nord”, au anunţat serviciile sale.

Însă el a ”notat de asemenea că există în continuare câteva puncte problematice, care vor necesita o muncă suplimentară în viitoarele zile, şi anume cu privire la guvernanţa «backstop»-ului”, plasa de siguranţă irlandeză, se arată în acest comunicat.

”Este necesar să dispunem de o soluţie juridic operaţională, care să răspundă tuturor obiectivelor plasei de siguranţă: să împiedice o frontieră dură, să apere cooperarea Nord-Sud şi economa insulară şi să protejeze piaţa unică a UE şi piaţa Irlandei în aceasta”, i-a spus el lui Boris Johnson.

Jean-Claude Juncker urma să discute cu premierul irlandez Leo Varadkar şi-i ”va asculta cu atenţie punctul de vedere”, se precizează în comunicat.

Negociatorul-şef UE al Brexitului Michel Barnier urmează, la rândul său, să informeze şi să consulte Parlamentul European (PE) şi reprezentanţii statelor membre UE.

”Reuniuni între echipele de negociere ale UE şi Regatului Unit vor avea loc la Bruxelles în zilele următoare”, anunţă Comisia.

Consilierul lui Boris Johnson David Frost a sosit la Bruxelles miercuri, unde a participat deja la o reuniune de lucru cu colaboratori ai lui Michel Barnier.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.