Avocaţii lui Benjamin Netanyahu s-au declarat încrezărori, miercuri, în evitarea unei inculpări a premierului în exerciţiu, în prima zi a unor audieri în justiţie, care îl suspectează de fraude, corupţie şi abuz de încredere, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Avocaţii au sosit miercuri la sediul Ministerului Justiţiei, la Ierusalim, în cadrul acestor audieri care urmează, teoretic, să dureze patru zile, şi care intervin în timp ce Netanyahu încearcă să foemeze un Guvern de uniune, în urma alegerilor de la 17 septembrie, care nu au dat un învingător clar.

În săptămânie care urmează acestei audieri, procurorul general israelian Avichaï Mandelblit urmează să hotărască dacă merge înainte cu planul său de a-l inculpa pe Netanyahu, cel mai longeviv dintre premierii din istoria Israelului.

”Pe baza datelor anchetei şi a elementelor de care dispunem eu şi echipa mea, noi credem că există probe solide care îl vor face pe procuror să-şi schimbe părerea”, a declarat avocatul lui Netanyahu, Ram Caspi.

Avocatul a declarat că se aşteaptă ca hotărârea justiţiei israeliene în acest dosar hipersensibil să fie luată ”în mod profesional, ignorând zgomotul ambiental (...) şi presiunea mediatică”, a subliniat Caspi într-o conferinţă de presă în faţa sediului ministerului.

”Pemierul nu se află deasupra legii, însă nu este nici mai prejos de lege”, a conchis el.

Justiţia îl suspectează pe Netanyahu de abuz de încredere, corupţie, şi deturnări în trei dosare.

Procurorul Mandelblit îi audiază miercuri şi joi pe avocaţii lui Netanyahu cu privire la ”scandalul Bezeq”, cel mai sensibil, în prezent, pentru premierul în exerciţiu.

În acest dosar, justiţia îl suspectează pe Netanyahu că a acordat favoruri guvernamentale care ar putea să-i fi adus milioane de dolari directorului societăţii de telecomunicaţii Bezeq, în schimbul unei acoperiri mediatice favorabile într-una dintre publicaţiile grupului, site-ul Walla.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.