Premierul Viorica Dăncilă afirmă că PSD va decide, marţi, în Comitetul Executiv Naţional, care va fi noua propunere pentru postul de comisar european, liderul PSD afirmând că nu există o obligaţie ca România să propună o femeie şi că Mihai Fifor „ar fi un candidat potrivit”

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Nu am avut încă o opţiune agreată în Comitetul Executiv Naţional . Vom avea o discuţie, trebuie să ne uităm şi la portofoliu, să ne uităm şi la susţinerea colegilor, vorbim de Transporturi şi mobilitate militară, deci un portofoliu foarte important, vedem ce vom hotărî în cadrul Comitetului Executiv de astăzi (...) Sigur,  Mihai Fifor este un candidat potrivit. Pot fi şi alţi candidaţi. Astăzi vom discuta astfel încât să venim cu o propunere” a afirmat Viorica Dăncilă

Aceasta a adăugat că şi-ar dori să fie propusă o femeie, dar că nu există o obligaţie a României în acest sens.

„Mi-aş dori să fie o femeie, pentru că doamna preşedinte a Comisiei Europene a spus că ar vrea să aibă un echilibru între comisarii bărbaţi şi comisarii femeri, ar fi necesar o femeie, dar nu este o obligaţie” a mai spus Dăncilă.

Primul ministru a menţionat că nu va merge la discuţii cu preşedintele Klaus Iohannis, miercuri.

„Nu o să mă întâlnesc mâine cu domnul preşedinte. Aştept ca domnul preşedinte să respecte în primul rând Constituţia, să numească cei trei miniştri interimari. Pentru că a spus că deîndată, tot deîndată mă voi prezenta şi eu la Cotroceni, acelaşi deîndată pe care l-a avut în vedere domnul preşedinte” a explicat premierul.

Premierul Viorica Dăncilă a declarat luni, după ce Comisia Juridică din PE a respins nominalizarea Rovanei Plumb pentru postul de comisar european, că este vorba despre un conflict între legislaţia naţională şi cea europeană, iar atitudinea comisiei a fost profund încurajată de opoziţia din România în frunte cu preşedintele Iohannis. Ea a anunţat că va fi făcută o nouă nominalizare. 

Comitetul Executiv al PSD se reuneşte marţi. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.