Donald Trump a sugerat luni ”să fie arestat pentru trădare” congresmenul democrat Adam Schiff, care supervizează ancheta de destuire angajată împotriva sa, manifestându-şi astfel voinţa de a se bate cu opoziţia, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Adam Schiff a făcut în mod ilegal o declaraţie FALSĂ şi teribilă, despre discuţia mea cu preşedintele ucrainean, dând asigurări că eu sunt cel care a ţinut-o”, scrie preşedintele american într-o serie de tweeturi.

”Asta nu are nimic a face cu ceea ce am spus eu. Trebuie să fie arestat pentru trădare?”, întreabă el, denunţând din nou ”cea mai rea vânătoare de vrăjitoare din istoria ţării”.

Democraţii îl acuză pe Trump de faptul că i-a cerut omologului său ucrainean Volodimir Zelenski să ancheteze cu privire la rivalul său Joe Biden, bine plasat să-l înfrunte în alegerile prezidenţiale din 2020.

Ei au deschis marţi o anchetă în vederea unei proceduri de destituire a lui Trump, iar Adam Schiff, care prezidează puternica Comisie a Informaţiilor din Camera Reprezentanţilor, este însărcinat să supervizeze procedura.

Democratul l-a comparat pe preşedinte cu un ”cap mafiot” după publicarea, miercuri, a transcrierii convorbirii telefonice cu Zelenski.

În această discuţie, Trump a declarat că ”Statele Unite au foarte, foarte bune cu Ucraina şi nu aş spune că asta a fost neapărat reciproc”, după care i-a cerut lui Zelenski ”să se aplece” asupra afacerilor fiului lui Joe Biden, Hunter Biden, în Ucraina.

”Aşa vorbeşte un cap mafiot: «ce-ai făcut tu pentru noi? Noi am făcut atâtea pentru voi, dar asta nu prea e reciproc. Am să-ţi cer un serviciu»”, a reacţionat Adam Schiff.

În pofida vacanţei parlamentare, Comisia sa a acţionat rapid şi a emis încă de vineri primele somaţii cu obiectivul de a redacta articole din punerea sub acuzare solemnă (”impeachment”) a lui Donald Trump până la sfârşitul anului.

Locatarul Casei Albe subliniază de o săptămână că apelul său telefonic este ”perfect” şi îi acuză pe democraţi că sunt ”isterici”.

În tweeturile sale de luni, el s-a prevalat din nou de susţinerea lui Zelenski.

”Preşedintele Ucrainei a spus că nu l-am supus nicunei (ZERO) presiuni. Dosar închis”, a scris Trump.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.