Ministrul britanic al Finanţelor Sajid Javid a declarat luni la BBC că nu crede că ”cineva ştie cu adevărat” cât ar costa economia britanică un Brexit fără acord (”no deal”), care rămâne, în opinia sa, ”o posibilitate”, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Un asemenea scenariu ”nu este scenariul nostru preferat” şi ”lucrăm să ajungem la un acord cu partenerii niştri europeni”, însă ”nu putem avea încă o amânare” a Brexitului, a declarat Sajid Javid.

În pofida unei legi adoptate de Parlament care interzice Regatului Unit să iasă din Uniunea Europeană (UE) fără acord şi care prevede că premierul este obligat, în această eventualitate, să ceară o amânare Bruxellesului, Sajid Javid a repetat - fără să dea detalii - că ”noi nu putem avea altă amânare” a Brexitului.

”Intenţia legii este clară şi a făcut mai dificil ca Guvernul să obţină un acord decât dorim noi”, dă asigurări ministrul, care adaugă că, cu toate acestea, ”Guvernul va respecta legea”.

Întreprinderile ”vor să ştie că incertitudinea va ajunge la sfârşit”, continuă el. ”Există o posibilitate a unui «no deal», iar de aceea noi continuăm să ne pregătim în viteză” în vederea acestei eventualităţi, dă asigurări ministrul.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.