Regatul Unit va putea părăsi Uniunea Europeană (UE) fără acord (”no deal”) la 31 octombrie, în pofida unei legi care-l obligă pe premierul Boris Johnson să ceară o amânare în cazul nu ajunge la un acord cu Bruxellesul până la 19 octombrie, a dat asigurări luni ministrul britanic al Finanţelor Sajid Javid, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Lucrăm foarte dur să ajungem la un acord până la 31 octombrie”, a declarat el la BBC, subliniind că o ieşire a regatului din Uniune fără acord rămâne posibilă.

”Însă, dacă nu reuşim, trebuie să părăsim oricum Uniunea Europeană la această dată - nu putem să mai ezităm şi să întârziem şi vom pleca fără acord, dacă va trebui, la 31 octombrie”, a spus el.

Sajid Javid a recunoscut că încă se gândeşte cum este de luat în calcul această soluţie, astfel încât să se respecte legea adoptată prin vot de Parlament şi care cere o amânare a Brexitului în cazul în care nu se ajunge la un acord până după summitul UE de la 17-18 octombrie.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.