Doina Gradea, preşedinte-director general al Societăţii Române de Televiziune (SRTv), este invitată miercuri la audiere în Comisia pentru cultură din Camera Deputaţilor în legătură cu abaterile constatate de Curtea de Conturi.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Într-un comunicat remis News.ro, preşedintele Comisiei, deputatul PNL Gigel Ştirbu a transmis: „Miercuri, 2 octombrie, am invitat-o pe doamna Doina Gradea pentru a participa la lucrările şedinţei pentru Cultură, arte, mijloace de informare în masă, cu scopul audierii domniei sale în legătură cu abaterile constatate de către Curtea de Conturi a României, în raportul ce a fost realizat în urma solicitării mele transmise în luna februarie a acestui an şi care se referă la efectuarea unui audit financiar asupra contului anual de execuţie a bugetului de stat pe anul 2018 la Societatea Română de Televiziune”. 

El a continuat: „Având certitudinea că doamna Doina Gradea a încălcat legea în repetate rânduri la conducerea SRTv, dovadă stând acest document oficial emis de Curtea de Conturi a României, am considerat oportun ca măcar acum, în al doisprezecelea ceas, să obţinem câteva lămuriri de la stimabila doamnă cu privire la încălcarea Legii nr.82/1991 a contabilităţii, a Legii nr.500/2002 privind finanţele publice, a O.G. nr.119/1999 privind controlul intern şi controlul financiar preventiv, a Regulamentului de Organizare şi Funcţionare al Consiliului de Administraţie al SRTv, a Regulamentului de Organizare şi Funcţionare al Comitetului Director al SRTv, cât şi la încălcarea Hotărârilor Consiliului de Administraţie al SRTv”.

Gradea este aşteptată să îşi expună public „motivele ce au stat la baza cheltuirii unor sume de bani exorbitante de la bugetul de stat, cheltuieli care nu au în spate documente justificative”, să „desfiinţeze cu documente şi argumente pertinente raportul Curţii de Conturi şi să nu mai fiţi nevoită să faceţi constatri prin diferite comunicate de presă de genul «Am constatat că declaraţiile politice depăşesc sfera argumentelor raţionale şi reale»”, a mai spus Ştirbu.

În raportul efectuat de Curtea de Conturi la Televiziunea Română au fost consemnate cinci abateri privind contracte de drepturi de autor pentru artişti, modificarea sursei de finanţare pentru Cerbul de Aur şi organigrama.

La finalul lunii februarie, Gigel Ştirbu a solicitat Curţii de Conturi a României un audit public extern pe 2018 la Societatea Română de Televiziune pornind de la cheltuielile pentru festivalul Cerbul de Aur de anul trecut şi remunerarea unora dintre colaboratori şi invitaţii permanenţi ai televiziunii publice.

Doina Gradea a transmis joi un răspuns la afirmaţiile făcute cu o zi în urmă de Gigel Ştirbu, considerându-le declaraţii politice care „depăşesc sfera argumentelor raţionale şi reale”. Ea susţine că răspunderea pentru deciziile care au condus la disfuncţionalităţile reţinute de Curtea de Conturi în raportul trimis miercuri presei de deputatul PNL aparţine celor care au gestionat fiecare proiect în parte.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.