Un bărbat în vârstă de 52 de ani, suspectat de uciderea a două femei, a fost arestat în urma unei operaţiuni de căutare care a durat aproape două zile şi la care au participat 200 de poliţişti, câini şi drone, a anunţat sâmbătă poliţia germană, relatează The Associated Press.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Operaţiunea a speriat polulaţia din regiune, scrie DPA.

Poliţiştii l-au imobilizat vineri seara pe bărbat - identificat ca fiind Frank Naass - la un restaurant fast-food din Goettingen, a anunţat sâmbătă adjunctul Poliţiei din Goettingen Gerd Lewin.

Presupusul suspect a ucis o cunoştinţă de-a sa, în vârstă de 44 de ani, pe care a atacat-o pe o stradă în oraş joi, ”într-un mod josnic, cu o violenţă extraordinară”, a declarat Gerd Lewin.

Femeia a fost înjunghiată cu un cuţit şi incendiată cu o substanţă inflamabilă. Victima a murit la faţa locului din cauza rănilor.

Poliţia îl acuză pe Naass că a atacat apoi alte trei persoane care au încercat să ajute victima.

Una dintre aceste persoane, o femeie în vârstă 57 de ani, colega victimei, a murit vineri din cauza unor răni grave.

Potrivit procuraturii, Naas a fost condamnat în trei rânduri, după ce a fost găsit vinovat de violuri, din 1985 încoace.

Suspectul a reuşit să scape poliţiei timp de 32 de ore, precizează DPA.

”Te sperii atunci când un presupus dublu criminal este fugar”, a declarat sâmbătă şeful poliţiei Thomas Rath.

Suspectul a contactat un avocat căruia i-a cerut să-l reprezninte, a anunţat poliţia în această conferinţă de presă, însă după ce avocatul a refuzat, bărbatul a fugit din nou, de această cu trenul, în care a fost recunoscut.

El a reuşit să scape arestării încă o dată, spărgând un geam în tren, înainte să fie arestat la un restaurant în oraşul universitar.

În timp ce era fugar, el a sunat poliţia în mai multe rânduri, de pe telefoane mobile împrumutate de la trecători. El a întrebat forţele de ordine despre victime şi a încercat să negocieze.

”Era alunecos ca un ţipar”, a apreciat poliţia.

El a atacat femeia, a stopit-o cu un lichid inflamabil şi i-a dat foc, a precizat poliţia.

Atunci când femeia a încercat să fugă, el a înjunghiat-o. De asemenea, suspectul a smuls un extinctor unei persoane care încerca să stingă focul şi a lovit victima cu el.

Bărbatul nu a vorbit, până în prezent, despre mobilul crimei, însă un anchetator a declarat pentru DPA că poliţia crede că acesta a fost respins de către prima victimă.

Suspectul a fost plasat în detenţie provizorie.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.