Chitaristul José María Gallardo del Rey şi dansatoarea Ana Morales vor susţine pe 8 octombrie, de la ora 19.00, la Teatrul Odeon, spectacolul de flamenco „Fluye”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Acest spectacol, organizat cu ocazia Zilei Naţionale a Spaniei, care se sărbătoreşte la 12 octombrie, îmbină piese flamenco - bolero, fandango şi soleá - cu câteva dintre cele mai cunoscute lucrări de muzică clasică spaniolă, între care „Sevilla”, de Isaac Albéniz, „Farruca”, de Manuel de Falla, şi cântecele populare ale lui Federico García Lorca. 

Biletele pot fi achiziţionate online, de pe teatrul-odeon.ro, sau de la agenţia de bilete a Teatrului Odeon din Bucureşti. Preţul biletelor 40 de lei şi 20 de lei.

Recitalul, care va dura peste o oră, este un omagiu adus unei perioade de glorie a muzicii spaniole, a doua jumătate a secolului al XIX-lea.

José María Gallardo del Rey este unul dintre soliştii cei mai solicitaţi de orchestrele din lumea întreagă, fiind recunoscut la nivel mondial pentru tehnica impecabilă. În 1990, a realizat orchestraţia piesei „Concierto de Aranjuez” a compozitorului Joaquín Rodrigo, interpretată la Osaka (Japonia) de Telemann Chamber Orchestra cu Paco de Lucía. A colaborat cu profesionişti ca Plácido Domingo, Elina Garança şi Teresa Berganza.

Lucrările pe care le-a compus sunt interpretate în cadrul celor mai importante festivaluri de muzică şi coregrafiate de nume celebre din lumea dansului, precum María Pagés, Víctor Ullate şi Lola Greco. A susţinut concerte în prestigioase instituţii muzicale, precum Carnegie Hall, Opera din Tokio, Konzerthaus din Viena şi Opera din Paris.

Ana Morales, originară din Barcelona, este unul dintre reperele dansului flamenco ale momentului. Şi-a început pregătirea la Conservatorul din oraşul natal, studiind dans clasic şi flamenco.Paşii i-au fost îndrumaţi de maeştri precum Rafael Campallo, Alejandro Granados, Juana Amaya, Eva la Hierbabuena, Isabel Bayón şi Andrés Marín. A fost recompensată cu trofeul Giraldillo, la Bienala de Dans de la Sevilla (2019), cu trei premii Lorca (2019) pentru cea mai bună coregrafie, interpretare feminină şi spectacol flamenco, premiul Desplante, la Festivalul Internaţional Cante de las Minas (2009), şi premiul pentru dans liber la Concursul Naţional de Dans Flamenco La Perla de Cádiz (2004).‌

Evenimentul este organizat de Ambasada Spaniei şi Instituto Cervantes din Bucureşti.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.