Emisarul american pentru Ucraina Kurt Volker a demisionat după ce a fost convocat de Congres în cadrul anchetei în vederea unei proceduri de destituire a preşedintelui Donal Trump, a declarat un oficial pentru AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Această sursă, care a cerut anonimatul, a confirmat demisia, dezvăluită mai întâi de un ziar studenţesc de la Universitatea din Arizona, unde Kurt Volker conduce un institut.

În semnalarea unui avertizor de integritate - făcută  publică joi - se arată că Volker s-a întâlnit cu oficiali ucraineni de rang înalt pentru a discuta despre solicitări adresate de către Trump omologului său ucrainean Volodimir Zelenski.

O convorbire între cei doi lideri i-a determinat pe democraţi să lanseze o procedură de destituire a lui Trump.

Democraţii îi reporşează că i-a cerut lui Zelenski, în acest apel telefonic, să ancheteze cu privire la fostul vicepreşedinte Joe Biden, favorit în alegerile primare democrate în vederea alegerilor prezidenţiale din 2020.

Congresul l-a citat pe Kurt Volker să se prezinte la audieri joi.

Kurt Volker este un diplomat cu experienţă, care a fost ambasadorul Statelor Unite la NATO în timpul fostului preşedinte George W. Bush.

El a ieşit din diplomaţie pentru a deveni consultant şi a fost numit în 2012 director executiv al Institutului McCain de la Universitatea Statului  Arizona.

Administraţia Trump l-a însărcinat în 2017 cu politica americană în Ucraina, într-un aranjament neobişnuit, în care a devenit voluntar la Departamentul de Stat, păstrându-şi responsabilitţile universitare.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.