Arabia Saudită a acceptat să implementeze un armistiţiu parţial în Yemen, la o săptămână după proclamarea unei încetări a focului unilaterală de către rebelii huthi, declară surse informate pentru ediţia de vineri a ziarului The Wall Street Journal, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Această decizie a Riadului intervine la o săptămână după proclamarea unui armistiţiu unilateral de către rebelii yemeniţi huthi, împotriva cărora luptă o coaliţie condusă de Arabia Saudită.

Forţele saudite, care intervin militar în Yemen din 2015, au acceptat să aplice un armistiţiu parţial în patru regiuni, inclusiv la Sanaa, capitala yemenită aflată de cinci ani sub controlul rebelilor şiiţi huthi, susţinuţi de Iran.

În cazul care acest armistiţiu va fi respectat, saudiţii ar putea să-l lărgească şi la alte regiuni din Yemen, declară aceste surse citate de WSJ.

Rebelii huthi au revendicat atacurile de la 14 septembrie împotriva a două infrastructuri petroliere în Asabia Saudită.

Această revendicare a fost respinsă drept puţin credibilă de către Riad şi aliaţii săi occoidentali, care acuză Iranul că se află în spatele atacului.

Războiul din Yemen s-a soldat cu zeci de mii de morţi şi a provocat o gravă criză umanitară, fără ca niciuna dintre părţi să înregistreze până în prezent vreun avantaj decisiv.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.