Spectaculosul incendiu care a izbucnit în noaptea de miercuri spre joi într-o uzină Lubrizol la Rouen, clasată Seveso de nivel înalt, a fost stins vineri, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Incendiul, care nu s-a soldat cu victime, a format o coloană de fum negru de 22 de kilometri lungime deasupra aglomeraţiei, potrivit prefecturii din Normandie.

”Focul a fost stins”, ”acum păstrăm efective la faţa locului pentru a continua răcirea instalaţiei”, ”mai sunt câteva puncte calde”, a declarat la France Bleu Seine-maritime/Eure un purtător de cuvânt al pompierilor, Chris Chislard.

Potrivit prefecturii, în incendiu au ars hidrocarburi şi aditivi de ulei de motor.

Un fum alb ieşea în continuare din uzină, iar un ”miros neplăcut” persistă, legat de faptul că auars hibrocarburi, a confirmat Chislard la radio.

Peste 200 de pompieri au fost mobilizaţi joi, potrivit prefecturii.

Coloana nu prezintă o toxicitate puternică, potrivit prefecturii.

Planul Polmar a fost activat joi în vederea îndepărtării unei poluări a Senei, care nu a fost poluată pentru moment.

Construită în 1954 pe malul Senei, uzina Lubrizol, cu aproximativ 400 de angajaţi, fabrică şi comercializează aditivi care servesc la îmbogăţirea carburanţilor sau vopselei industriale.

Uzina aparţine grupului chimic american Lubrizol Corporation, la rândul său proprietatea Berkshire Hathaway, holdingul miliardarului şi celebrului investitor american Warren Buffett.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.