Sistemul Medical MedLife semnează o facilitate de credit sindicalizat în valoare totală de 90 milioane de euro, care include modificarea şi majorarea facilitaţilor existente cu suma de 24 milioane euro, fonduri ce vor fi folosite pentru dezvoltarea programului de achiziţii, atât la nivel naţional, cât şi internaţional.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Sistemul Medical MedLife, liderul pieţei de servicii medicale private din România, semnează o facilitate de credit sindicalizat în valoare totala de 90 milioane de euro, care include modificarea şi majorarea facilitaţilor existente cu suma de 24 milioane euro, fonduri ce vor fi folosite pentru dezvoltarea programului de achiziţii, atât la nivel naţional, cât şi internaţional”, anunţă compania.

Mihai Marcu, preşedinte şi CEO MedLife afirmă că programul de achiziţii este în continuă derulare.

„Aşa cum s-a aprobat la ultima Adunare Generală, creştem liniile de finanţare în vederea dezvoltării şi extinderii grupului la nivel naţional şi internaţional. Faptul că am reuşit să ne îmbunătăţim marjele, ne permite să creştem sustenabil, asigurând totodată, raportul optim dintre datoria netă şi profit. Programul de achiziţii este în continuă derulare, în perioada imediat următoare sperăm să finalizăm câteva tranzacţii, iar în paralel, continuăm şi investiţiile în proiectele de tip green field, de digitalizare şi tehnologizare. Complexitatea actului medical a crescut,atât la nivel de diagnostic, cât şi la nivel spitalicesc, ajungând la un grad ridicat de performanţă, ceea ce ne permite să devenim o referinţă regională, mai ales în ceea ce priveşte chirurgia bolilor metabolice, neurochirurgia şi chirurgia cardiovasculară intervenţională”, a declarat Mihai Marcu.

Sindicatul de bănci care semnează noul credit sindicalizat este format din Banca Comercială Română, în calitate de coordonator, aranjor principal, agent de documentatie, agent de facilitate si garanţii şi finanţator, BRD Groupe Société Générale, Banca Transilvania şi Raiffeisen Bank, în calitate de aranjori principali şi finanţatori.

Potrivit reprezentanţilor grupului, la această majorare se vor putea adăuga alte lichidităţi proprii ale companiei, până la valoarea totală de 30 milioane de euro.

Sistemul Medical MedLife a înregistrat în primele şase luni din acest an o cifră de afaceri consolidată pro-forma în valoare de 461 milioane lei, în creştere cu 23% faţă de aceeaşi perioadă din 2018. Compania a raportat rezultate în creştere şi la nivel de profit. Astfel, valoarea consolidată pro-forma a EBITDA a fost de 78 milioane lei în creştere cu 81% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, în timp ce valoarea consolidată pro-forma a profitului net a fost de circa 14 milioane lei, în creştere cu 230% faţă de S1 din 2018.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.