Preşedintele Camerei Comunelor John Bercow a anunţat joi că, în virtutea reglementărilor actuale, niciun scrutin general nu poate să fie organizat în Regatul Unit până după 31 octombrie, data Brexitului, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Bercow, interpelat de către deputatul laburist Richard Burgon, a confirmat că reglementările care încadrează calendarul electoral exclud convocarea unor alegeri până la 5 noiembrie.

”Pot să confirm că interpretarea mea a calendarelor electorale în cadrul regulamentar existent este aceeaşi cu” a deputatului Burgon, a declarat preşedintele Camerei inferioare a Parlamentului britanic.

Premierul conservator Boris Johnson, care nu mai are o majoritate în Camera Comunelor, a eşuat în două rânduri să impună organizarea unor alegeri legislative anticipate la jumătatea lui octombrie.

Partidele din opoziţie afirmă că vor să se întoarcă la urne, dar vor mai întâi să evite riscul unui Brexit fără acord (”no deal”) la sfârşitul lui octombrie.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.