Jurnalistul de investigaţii Tom Bower scrie biografia prim-ministrului britanic Boris Johnson, informează The Guardian.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Bower, a cărui soţie, Veronica Wadly, a fost consilier al lui Johnson în timpul mandatului de primar al Londrei, a confirmat că volumul va fi lansat anul viitor.

Jurnalistul, care a semnat mai multe biografii care au stârnit critici de-a lungul timpului, este cunoscut pentru dezvăluirile făcute despre subiecţii aleşi. Se spune despre el că este specializat în cărţi despre „bărbaţi care au ceva de ascuns”.

Boris Johnson este, la rândul lui, cunoscut pentru viaţa privată tumultoasă. Săptămâna aceasta, prim-ministrul a respins întrebări despre o anchetă Sunday Times care a dezvăluit că are o prietenie strânsă cu americanca Jennifer Arcuri, model devenită antreprenoare. Afacerile ei au primit finanţare din fonduri publice în timp ce el era primar. 

Bower a mai scris biografii despre laburiştii Jeremy Corbyn, Tony Blair şi Gordon Brown şi este pentru prima dată când subiectul lui este un lider conservator.

Editorialistul Peter Oborne l-a acuzat pe Bower că a denaturat adevărul în cartea „Dangerous Hero: Corbyn’s Ruthless Plot for Power”, care a fost lansată la începutul acestui an. De altă parte, Times a notat că ea este un „portret foarte detaliat” al lui Corbyn.

Tom Bower a mai semnat biografii ale prinţului Charles, Bernie Ecclestone, Richard Branson, Simon Cowell şi Mohamed Al Fayed.

În 2003, Bower a câştigat premiul „William Hill” pentru „Broken Dreams: Vanity, Greed and the Souring of British Football”, o anchetă despre corupţia din fotbal.

Cartea despre prim-ministrul britanic, care va fi publicată de Ebury, parte a Penguin Books, va fi a treia biografie importantă a lui Johnson, după „Just Boris: A Tale of Blond Ambition”, de Sonia Purnell, apărută în 2011, şi „Boris: The Rise of Boris Johnson”, de Andrew Gimson, lansată în 2006.

Wadley, fost editor la Evening Standard, este căsătorită de peste 30 de ani cu Bower şi a fost consiliera lui Johnson între anii 2012 - 2016.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.