Meteorologii au emis un Cod galben de ploi, cu acumularea de cantităţi importante de apă şi manifestări de instabilitate atmosferică, începând de joi după-amiază, pentru judeţele Tulcea, Constanţa, Brăila şi Galaţi. De altfel, în toate regiunile ţării va ploua, până vineri dimineaţă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a actualizat informarea meteorologică emisă pentru toată ţara, arătând că, de joi de la ora 11.00 şi până vineri, la ora 9.00, vor fi ploi însemnate cantitativ.

Astfel, pe parcursul zilei de joi, temporar va ploua în toate regiunile, iar în cursul nopţii (26/27 septembrie) şi în primele ore ale zilei de vineri  în cele centrale, estice şi sud-estice, precum şi la munte. Cantităţile de apă vor depăşi local 15...20 l/mp, iar mai ales în zona Carpaţilor Orientali pe arii restrânse 30...40 l/mp.

De asemenea, meteorologii au emis o atenţionare Cod galben pentru patru judeţe, valabilă de joi de la ora 15.00 până vineri la ora 6.00, când se vor înregistra cantităţi importante de apă şi manifestări de instabilitate.

Astfel, în judeţele Tulcea, Constanţa, Brăila şi Galaţi în intervale scurte de timp sau prin acumulare se vor înregistra cantităţi importante de apă, ce vor depăşi 25...30 l/mp şi izolat 40...50 l/mp. Vor fi mai ales averse, frecvente descărcări electrice, posibil grindină şi intensificări temporare ale vântului.

Manifestări de instabilitate atmosferică vor fi în după-amiaza zilei de joi şi în sud-estul Munteniei.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.