Semnatarii Acordului de la Viena din 2015 în dosarul nuclear iranian, care sunt în continuare părţi ale tratatului, rămân hotărâţi să-l salveze, în pofida faptului că acest lucru pare ”tot mai dificil”, a declarat miercuri şefa diplomaţiei europene Federica Mogherini, la finalul unei reuniuni organizate în marja Adunării Generale a ONU, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Este în interesul tuturor să continue să respecte acordul, însă acest lucru devine tot mai dificil”, şi-a exprimat regretul Federica Mogherini.

Toate părţile intenţionează să-şi continue eforturile, a dat asigurări Înaltul Reprezentant UE pentru Politică Externă.

Donald Trump a denunţat acordul în mai 2018 şi a reimpus apoi sancţiuni dure Teheranului.

Republica islamică a început să se retragă din angajamentele pe care şi le-a asumat în cadrul acestui acord, cu privire la îmbogăţirea uraniului, şi ameninţă să continue să o facă, dacă europenii nu-şi respectă promisiunile de a o ajuta să ocolească sancţiunile americane.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.