Democraţii au lansat marţi, la Washington, prima etapă a unei puneri sub acuzare solemnă a lui Donald Trump, suspectat că i-a cerut preşedintelui ucrainean să ancheteze cu privire la rivalul său politic Joe Biden, o procedură rară şi explozivă, care are însă puţine şanse să conducă la o destituire a preşedintelui american, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Tot acest scandal a izbucnit după ce un misterios avertizor de integritate, un membru al serviciilor americane de informaţii, a semnalat în august ierarhiei sale o conversaţie telefonică a lui Donald Trump cu Volodimir Zelenski.

Presa americană scrie că preşedinţia americană ar putea să autorizeze transmitarea acestei semnalări aleşilor americani şi studiază împreună cu oficiali din domeniul informaţiilor posibilitatea ca avertizorul de integritate să fie audiat de către membrii Congresului.

Acest avertizor de integritate este pregătit să fie audiat în Congres, în cazul în care se ăntrunesc condişiile de securitate, a anunţat marţi avocatul său.

Acesta a declarat că ”aplaudă decizia publicării semnalării”, fără să facă alte precizări.

”Aşteptăm publicarea semnalării în întregime”, a adăugat avocatul, într-un comunicat consultat de AFP.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.