Acţiunile de pe Wall Street au închis marţi cu ce mai mare scădere din ultima lună, din cauza îngrijorării investitorilor legată de viitorul politic al preşedintelui Donald Trumo, transmite CNBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Indicele S&P 500 a scăzut cu 0,8%, cel mai mare declin consemnat într-o singură zi după 23 august. Indicele Nasdaq Compozite a înregistrat la rândul cel cel mai amplu declin din ultima lună, coborând cu 1,5%. Indicele Dow Jones Industrial a închis în scădere 140 de puncte, respectiv cu 0,5%, după ce pe parcursul şedinţei a pierdut până la 200 de puncte.

Preşedinta Camerei Reprezentanţilor, Nancy Pelosi, urmează să anunţe marţi deschiderea unei investigaţii oficiale pentru destituirea preşedintelui Trump, după o întâlnire cu reprezentanţii democraţi la care discută despre convorbirea telefonică avută de Trump în vară cu liderul ucrainean Volodimir Zelenski. Trump l-ar fi presat pe Zelenski să îl investigheze pe fiul lui Joe Biden, democratul cu cele mai mari şanse să fie nominalizat drept candidat la preşedinţie de către partid.

Declinul acţiunilor a fost atenuat de anunţul lui Trump că va publica miercuri transcriptul integral şi neredactat al convorbirii cu Zelenski.

Acţiunile au crescut după alegerea lui Trump ca preşedinte, acesta luând măsuri pentru susţinerea afacerilor companiilor, inclusiv reducerea impozitelor şi reducerea reglementărilor, Indicele Dow Jones a crescut cu peste 46% după alegerea lui Trump.

Pe lângă riscurile pentru Trump, investitorii sunt îngrijoraţi de agitaţia politică provocată de o destituire ar putea avea un efect negativ asupra economiei deja fragilă.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.