Filmul „Il Traditore”, de Marco Bellocchio, este propunerea Italiei pentru o nominalizare la categoria „cel mai bun lungmetraj internaţional” a premiilor Oscar 2020.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Selectat în competiţia de anul acesta a Festivalului de la Cannes, filmul spune povestea lui Tommaso Buscetta, primul mafiot informator al poliţiei siciliene. Rolul principal este interpretat de Pierfrancesco Favino. 

Drama, care va fi lansată în Statele Unite de Sony Pictures Classics, a fost aleasă de un comitet al asociaţiei italiene ANICA dintre cinci finaliste. El a concurat, între altele, cu „Martin Eden” al lui Pietro Marcello, recent premiat la Veneţia şi Toronto.

Cu un buget de aproximativ 12 milioane de euro, „Il Traditore” este o coproducţie Italia, Franţa, Germania, Brazilia.

În cinematografele italiene, filmul a generat încasări de peste 5 milioane de dolari, scrie Variety.

Până în prezent, Italia are în palmares 14 Oscaruri din 31 de nominalizări. Anul trecut, filmul „Dogman", regizat de Matteo Garrone, a fost propunerea Italiei pentru o nominalizare.

România a propus anul acesta pentru nominalizare lungmetrajul „La Gomera” al lui Corneliu Porumboiu, cu Vlad Ivanov în rol principal.

Termenul limită pentru anunţarea propunerilor spre nominalizare la categoria „cel mai bun lungmetraj internaţional” a premiilor Oscar 2020 este 1 octombrie 2019. Academia americană de film va alege 10 producţii finaliste. Nominalizările vor fi anunţate pe 13 ianuarie 2020.

Cea de-a 92-a ediţie a galei de decernare a premiilor Oscar va avea loc pe 9 februarie 2020, la Los Angeles.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.