Liderul Partidului Laburist Jeremy Corbyn a obţinut luni sprijinul formaţiunii politice pentru strategia sa referitoare la Brexit, având câştig de cauză în faţa membrilor care doreau ca el să sprijine imediat rămânerea în Uniunea Europeană, înaintea unor eventuale alegeri, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Votul care a avut loc la conferinţa anuală a partidului din staţiunea engleză Brighton a fost o ultimă încercare de opoziţie faţă de abordarea lui Corbyn faţă de Brexit, care a umbrit încercarea conducerii partidului de a prezenta Partidul Laburist ca un guvern în aşteptare.

Pe fondul protestelor din partea membrilor pro-UE şi a aplauzelor din partea susţinătorilor cu Corbyn, preşedinta conferinţei a anunţat că încercarea de a-l obliga pe Corbyn să îşi schimbe poziţia faţă de Brexit a eşuat. Scenele haotice au scos însă în evidenţă diviziunile din rândul laburiştilor referitoare la Brexit.

În schimb, membrii au susţinut poziţia lui Corbyn de a încerca mai întâi să câştige alegerile, iar apoi să renegocieze acordul pentru Brexit şi să organizeze o conferinţă specială la care să se decidă poziţia partidului - fie de a ieşi din UE cu un acord, fie de a rămâne în UE – într-un al doilea referendum.

În timp ce premierul Boris Johnson insistă ca Marea Britanie să iasă din UE pe 31 octombrie, laburiştii, ca şi conservatorii aflaţi la guvernare, au dificultăţi să stabilească o strategie pentru Brexit, sporind incertitudinile legate de cea mai importantă schimbare a politicii externe şi comerciale a Marii Britanii din ultimii peste 40 de ani.

Potrivit unui nou sondaj de opinie publicat luni, peste jumătate dintre alegătorii britanici care au susţinut laburiştii în alegerile din 2017 consideră că este timpul ca Jeremy Corbyn să demisioneze.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.