Cetăţeanul olandez suspectat în cazul uciderii fetiţei de 11 ani din Gura Şuţii s-a sinucis, informaţia fiind transmisă autoritţilor de la Bucureşti de cele olandeze. Informaţia a fost confirmată de către şeful Poliţiei Române, chestorul Liviu Vasilescu, luni seară, într-o intervenţie la Realitatea TV.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Bărbatul s-ar fi aruncat în faţa unui camion în Olanda. 

Autorităţile olandeze le-au informat pe cele din România în legătură cu gestul acestuia.

Potrivit şefului Poliţiei Române, cetăţeanul olandez care a fost pus sub învinuire în acest dosar a intrat pe teritoriul României în data de 18 septembrie şi a părăsit ţara prin aeroportul Otopeni sâmbătă după amiază, cu un avion care a decolat către Olanda la ora 14:55. 
Autorităţile române au luat legătura cu suspectul sâmbătă la ora 19:00, după ce acesta a aterizat la Amsterdam, a precizat şeful Poliţiei Române, explicând că înainte de acea oră au existat doar „mici indicii” cu privire la implicarea olandezului în dosarul crimei.
„La ora 19:00, când a fost identificat, el se afla în drum spre Olanda, chiar când am luat legătura cu el,era pe aeroportul din Amsterdam” a spus şeful Poliţiei Române. Acesta a precizat că cetăţeanul olandez a devenit suspect în noaptea de sâmbătă spre duminică. 
Întrebat dacă autorităţile române aveau cunoştinţă despre faptul că bărbatul era suspectat de pedofilie în ţara de origine, Liviu Vasilescu a spus că autorităţile române nu ştiau acest lucru şi nu pot cere cazier fiecărui cetăţean care intră în ţară.

Cetăţeanul olandez suspectat în cazul uciderii fetiţei de 11 ani din judeţul Dâmboviţa a fost pus sub acuzare de procurorii de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Dâmboviţa, pentru omor calificat, agresiune sexuală şi lipsire de libertate în mod ilegal prin răpire. Ambasada Olandei a reacţionat, exprimându-şi regretul şi anunţând că autorităţile din ambele ţări sunt în contact direct pe acest subiect. ”Cu mare regret, Ambasada Regatului Olandei a aflat despre moartea tragică a unei fetiţe la Gura Şuţii. Autorităţile olandeze sunt pregătite să acorde sprijin colegilor români. Poliţia şi autorităţile judiciare din ambele ţări sunt în contact direct”, anunţă reprezentanţa diplomatică. Parchetul General a preluat, luni, instrumentarea dosarului, având în vedere ”elementele de extraneitate, precum şi desfăşurarea cercetărilor pe raza mai multor judeţe”.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.