Emmanuel Macron, care a vrut să critice greva în şcoli în favoarea luptei împotriva modificărilor climatice, între alte subiecte de actualitate cu privire la care a făcut declaraţii presei în avionul prezidenţial, în timp ce se ducea la New York, a atacat Polonia, un partener european, care i-a dat replica luni, relatează Huffington Post.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Între subiectele pe care le-a abordat în avion, Macron i-a evocat pe tinerii care fac grevă vinerea, pentru a cere guvernelor din întreaga lume să acţioneze mai eficient în lupta împotriva încălzirii globale.

”A defila în fiecare vinere pentru a spune că planeta arde este simpatic, dar nu asta este problema”, a spus şeful statului francez, citat de Le Parisien.

”Să se ducă să manifesteze în Polonia! Să vină să mă ajute să-i fac să se mişte pe cei pe care nu reuşesc să-i fac să-şi schimbe poziţia!”, a spus el.

Emmanuel Macron acuză Guvernul polonez că blochează progrese în domeniul ecologic la nivel european, şi anume agenda neutralităţii carbonului în 2050.

Aceste declaraţii au provocat o reacţie dură din partea Ambasadei Poloniei la Paris.

Serviciul diplomatic polonez a subliniat, într-un mesaj postat pe Twitter, eforturile depuse de Varşovia în ultimii ani.

Ambasada subliniază că în Polonia, în cadrul COP24, s-a adotat ”Rulebook” de la Katowice, care a permis concretizarea angajamentelor asumate la Paris, prin acord, în cadrul COP21.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.