Compania israeliană de electricitate reduce ”curentul în anumite localităţi din Cisiordania” ocupată, din cauza unor datorii în valoare de 440 de milioane de euro, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Această societate israeliană publică furnizează electricitate companiei palestiniene din Ierusalimul de Est, care o distribuie în Cisirdania, un teritoriu palestinian ocupat de Israel din 1967.

Compania israeliană a anunţat  ”neefectuarea unor plăţi (în valoare de) 1,7 miliarde de shekeli (440 de milioane de euro) din partea companiei palestiniene.

Începând de la 22 septembrie, ”compania de electricitate va reduce curentul în anumite localităţi din Cisiordania, din cauza datoriei Companiei Ierusalimului de Est”, a precizat duminică întreprinderea israeliană.

Ea precizează că nu a găsit ”nicio” altă soluţie pentru a fi plătită, însă Autoritatea Palestioniană a denunţat un ”şantaj” al autorităţilor israeliene.

”Guvernul (israelian) de ocupaţie caută, prin acest sancţiuni şi exploatând electricitatea neplătită, să exercite presiuni asupra Guvernului palestinian, pentru ca acesta să accepte un acord care nu respectă drepturile palestinienilor” şi care prevede ”creşterea preţurilor”, a denunţat într-un comunicat directorul Autorităţii Palestiniene a Energiei Zafer Melhem.

Compania palestiniană a precizat că alimentarea cu electricitate urmează să fie întreruptă două ore pe zi în anumite zone ale Cisiordaniei ocupate, potrivit unui calndar prevăzut până la jumătatea lui octombrie.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.