“Vestele galbene” au ieşit în stradă şi în acest weekend în Franţa, unde s-au semnalat din nou incidente şi la Paris au fost reţinute 106 persoane.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În capitala Franţei au fost mobilizaţi 7.500 de poliţişti pentru a menţine ordinea la manifestaţiile şi evenimentele prilejuite de Zilele Patriomoniului, programate sâmbătă. Pe lângă protestul “vestelor galbene”, la Paris au loc şi manifestaţii pentru climă şi împotriva reformei legii pensiilor.

Forţele de ordine au confiscat mai multe obiecte care ar fi putut fi folosite pentru acte de violenţă, cum ar fi bile de petanque şi ciocane.

Unii manifestanţi, “veste galbene” care însă nu purtau veste, au reuşit să ajungă pe Champs-Elysees, deşi autorităţile locale le interzic manifestaţiile în această zonă. Forţele de ordine au folosit gaze lacrimogene pentru a-i dispersa pe protestatari. Şi în apropierea gării Saint-Lazare s-au folosit gaze lacrimogene.

Tot la Paris, actorul Lambert Wilson se numără printre manifestanţii pentru climă, şi numeroase persoane participă şi la marş împotriva reformei legii pensiilor. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.