Ministrul pentru Brexit, Stephen Barclay, a declarat vineri, după o întâlnire pe care a avut-o la Bruxelles cu negociatorul UE Michel Barnier, că Marea Britanie şi Uniunea Europeană „împărtăşesc acelaşi obiectiv” în căutarea stabilirii unui nou acord de retragere, informează BBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Barclay a adăugat că prim-ministrul Boris Johnson şi preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, au fost „clari” că asta îşi doresc.

Comisia a anunţat că este „deschisă” propunerilor venite din partea Marea Britanii.

Termenul limită pentru ca Marea Britanie să părăsească Blocul Comunitar este de 31 octombrie.

Juncker a spus joi că un nou acord privind Brexitul poate fi stabilit înainte de această dată.

Johnson a precizat că au fost făcute „ceva progrese” şi că este important să nu „exagereze”.

Ministrul irlandez de Externe, Simon Coveney, a declarat vineri pentru BBC că există „o mare prăpastie” între Marea Britanie şi Uniunea Europeană şi că Bruxelles „încă aşteaptă o propunere serioasă” din partea Londrei.

Mecanismul de protecţie (backstop) - politică prin care este împiedicată restabilirea unui graniţe dure în insula irlandeză - s-a dovedit a fi cel mai important subiect de dispută în discuţiile dintre Marea Britanie şi UE de până acum.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.