Fostul preşedinte Traian Băsescu a anunţat, vineri, că va contesta sentinţa Curţii de Apel Bucureşti, care i-a constatat calitatea de colaborator al Securităţii, afirmând că ceea ce a făcut el nu poate fi etichetat ca fiind colaborare cu instituţia respectivă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Este o decizie a judecătorului, nu pot să o contest decât legal, ca un om care a ţinut la construcţia unui sistem de justiţie. Voi contesta decizia la Înalta Curte”, a declarat, vineri, într-o intervenţie la Digi 24, Traian Băsescu.

Acesta a aprecizat că ceea ce a făcut nu poate fi considerat colaborare cu Securitatea.

”Ştiu ce am făcut şi nu cred că ce am făcut eu poate fi etichetat ca fiind colaborare cu Securitatea, mai ales că este vorba despre documente din Institutul de Marină, iar instituţia care se ocupa de noi erau Contrainformaţiile militare despre care, recunosc, că la 21 de ani habar nu aveam că sunt parte a Securităţii”, a mai spus Băsescu.

În plus, fostul şef al statului a declarat că are o ”oarecare amărăciune”.

”Pentru mine, trebuie să recunosc, că este o oarecare amărăciune, după ce am condamnat comunismul, am deschis arhivele Securităţii şi le-am transferat către CNSAS, prin dispoziţia mea, am deschis arhivele Comitetului Central, acum să am un asemenea verdict”, a mai spus Băsescu, afirmând că nu a ştiut niciodată şi nici nu a încercat să afle dacă există documente în arhivă care să-l vizeze.

Curtea de Apel Bucureşti a constatat calitatea de colaborator al Securităţii pentru Traian Băsescu. Decizia poate fi atacată.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.