Filmul de acţiune „Rambo: Ultima luptă/ Rambo V: Last Blood”, cu Sylvester Stallone, lungmetrajul SF „Ad Astra”, cu Brad Pitt, şi comedia romantică „Un om fidel/ L'homme fidèle” a francezului Louis Garrel se numără între premierele weekendului în cinematografele româneşti.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Rambo V” e centrat pe John Rambo, care ajunge în Mexic şi luptă cu un cartel violent după ce fiica unui prieten este răpită. Din distribuţia filmului regizat de Adrian Grunberg mai fac parte Paz Vega, Sergio Peris-Mencheta şi Yvette Monreal.

Primele imagini din acest lungmetraj au fost prezentate la ediţia de anul acesta a Festivalului de la Cannes, unde Stallone - care este coautor al filmului - a spus despre personaj că „niciodată nu a fost menit să aibă un caracter politic, dar a devenit unul”. 

Cel de-al cincilea film din franciza „Rambo”, „Last Blood”, este lansat după 37 de ani de la debutul seriei, „First Blood”. 

În „Ad Astra”, Brad Pitt joacă rolul unui inginer aero-spaţial care are o uşoară formă de autism. După 20 de ani de la plecarea tatălui său într-o misiune spre Neptun, pentru a descoperi semne ale civilizaţiei extraterestre, el porneşte prin sistemul solar pentru a-l găsi şi pentru a afla de ce a eşuat misiunea. 

Din distribuţie mai fac parte Liv Tyler şi Tommy Lee Jones.

Al doilea lungmetraj al lui Louis Garrel, „Un om fidel”, a fost lansat anul trecut la Festivalul de la Toronto. În 2018, a câştigat premiul pentru cel mai bun scenariu, scris împreună cu Jean-Claude Carrière, la Festivalul de la San Sebastián. Anul acesta, la Festivalul Internaţional de Film Transilvania, a primit premiul special al juriului.

Marianne (Laetitia Casta) îl părăseşte pe Abel (Louis Garrel) pentru Paul, prietenul cel mai bun al lui Abel şi tatăl copilului ei. Opt ani mai târziu, Paul moare. Abel şi Marianne reîncep o relaţie, stârnind gelozia lui Joseph, fiul lui Marianne, şi a Evei (Lily-Rose Depp), sora lui Paul, îndrăgostită de Abel încă din copilărie. Pentru interpretarea ei, Lily-Rose Depp a primit o nominalizare pentru cea mai bună speranţă feminină la Premiile César 2019.

Drama „Arest”, cel de-al doilea lungmetraj regizat de Andrei Cohn, va avea premiera vineri în cinematografele din România.

Filmul îi are în distribuţie pe Alexandru Papadopol şi Iulian Postelnicu, alături de András Hatházi, Liviu Pintilieasa, Sorin Cociş şi Marian Alexoaia.

Lungmetrajul îl are în centru pe arhitectul Dinu Neagu, care, în vara anului 1983, a fost împreună cu familia pe o plajă de nudişti din apropierea unei zone industriale. Este luat de a acolo de doi securişti şi dus la Bucureşti pentru a da o declaraţie, despre care nu îi oferă detalii. Neagu este închis în aceeaşi cameră cu un deţinut de drept comun, folosit ca torţionar de către Securitate în schimbul unor favoruri. Odată cu fiecare zi, lucrurile ating nivelul maxim al absurdului.

Animaţia „Prinţesa din Ţara Minunilor” va rula, de asemenea, în cinematografele româneşti începând de vineri. 

Când împlineşte vârsta de 7 ani, prinţesa Barbara descoperă o carte magică ce o transportă într-un tărâm fermecat, o ţară a minunilor populată de dragoni şi alte creaturi fantastice.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.