Candidatul Partidului Mişcarea Populară (PMP), Theodor Paleologu, şi-a înregistrat, joi, candidatura la Biroul Electoral Central şi a afirmat că este o ”responsabilitate enormă” faţă de sutele de mii de români pe care-i va reprezenta în această cursă electorală. ”România are nevoie la Preşedinţia sa de un tânăr care a participat la evenimentele din '89 şi de un om care s-a format în libertate”, a afirmat Paleologu, numind candidatura sa ”o candidatură mărturie”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Theodor Paleologu a fost însoţit, joi, la înregistrarea candidaturii la Biroul Electoral Central de către liderul PMP, Eugen Tomac. 

”Am strâns 360.000 de semnături şi vreau să le mulţumesc tuturor celor care au semnat pentru mine, le mulţumesc din inimă. Le mulţumesc, evident, celor câteva mii, zeci de mii de simpatizanţi, de militanţi care au adunat aceste semnături. Este o enormă responsabilitate încrederea acestor sute de mii de români pe care îi voi reprezenta în această luptă electorală. Sunt 30 de ani de la Revoluţia din decembrie '89 şi cred că România are nevoie la Preşedinţia sa de un tânăr care a participat la evenimentele din '89 şi de un om care s-a format în libertate”, a declarat Theodor Paleologu, după înregistrarea candidaturii.

Acesta a afirmat că vede candidatura sa ca pe o ”candidatură mărturie”, el fiind o persoană care avea 16 ani la Revoluţie, s-a format în libertate, dar în umbra tatălui său şi a altor mari oameni de cultură.

”Această candidatură este o candidatură mărturie, având în minte, pe de o parte, pe colegii mei de generaţie din 1989 şi pe acei bătrâni la umbra cărora m-am format. Cred, de asemenea, că România are nevoie de un preşedinte care să restaureze demnitatea statului, să restaureze credibilitatea României în afară, să restabilească respectul pentru România şi pentru români şi, nu în ultimul rând, foarte important, să restabilească pacea socială în această ţară”, a mai spus Paleologu.

Acesta a apreciat că ”rostul unei guvernări este pacea socială” şi propune românilor un proiect pentru dezvoltarea României.

Termenul pentru depunerea candidaturilor pentru alegerile prezidenţiale din 10 noiembrie expiră pe 23 septembrie.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.