Turneul Tenis pentru Fapte Bune, organizat de Asociaţia The Social Incubator pentru jucători amatori, va avea loc la baza Pescariu din Capitală, în zilele de sâmbătă şi duminică.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Evenimentul sportiv are un impact social şi susţine cauza tinerilor defavorizaţi din România, în special a celor ce părăsesc sistemul de protecţie a copilului.

Organizatorii au anunţat că s-au înscris peste 50 persoane din comunitatea de business (asigurări, consultanţă, bănci, telefonie mobilă, telecomunicaţii, transport, antreprenori din diferite domenii) si media. Scopul turneului Tenis pentru Fapte Bune este implicarea comunităţii în vieţile tinerilor instituţionalizaţi şi strângerea de fonduri pentru sprijinirea lor ȋn procesul de integrare socio-profesională. În acelaşi timp, evenimentul oferă participanţilor şi o bună oportunitate de networking şi de a îşi face noi parteneri în practicarea acestui sport.

Peste 3.500 de tineri părăsesc anual sistemul de protecţie, nepregătiţi pentru o viaţă independentă şi sunt marginalizaţi de către societate şi expuşi unei game extinse de riscuri. Ca efect al lipsei de integrare, mulţi dintre ei rămân pe străzi şi chiar devin victime ale traficului de persoane sau de droguri. Doar 1 din 40 de tineri care părăsesc sistemul de protecţie se angajează legal.

Ȋn efortul de a schimba aceste statistici, toate fondurile strânse ȋn urma turneului vor fi direcţionate către programele asociaţiei de sprijinire a tinerilor defavorizaţi: mentorat, tutorat, consiliere vocaţională şi psihologică, vizite exploratorii, ateliere tematice, stagii de practică şi educaţie non-formală în vederea angajării şi integrării lor în societate.

Turneul este dedicat jucătorilor amatori de tenis ce doresc să contribuie la schimbarea socială susţinând cauza tinerilor ce părăsesc sistemul de protecţie a copilului, care au nevoie de îndurmare pentru a-şi descoperi vocaţia şi a îşi găsi un loc de muncă potrivit.

Graficul de joc este unul extins, cu probe de simplu pe grupe, incluzând şi tablouri de dublu. Meciurile se vor disputa sâmbăta, iar finala şi festivitatea de premiere vor avea loc ȋn ultima zi a turneului.

Taxa de participare în Turneu este de 750 lei, pentru proba simplu, şi 1.200 lei pentru proba dublu.

"Ne propunem prin acest turneu să creştem nivelul de conştientizare al publicului larg asupra problemelor sociale cu care se confruntă tinerii defavorizaţi din România şi să creăm un cadru concret prin care comunitatea să se poată implica direct ȋn susţinerea lor. Avem convingerea că Tenis pentru Fapte Bune va avea un impact semnificativ în vieţile acestor tineri.”, a declarat Adriana Preda, Director Executiv al Asociaţiei The Social Incubator.

Turneul se bucură de susţinerea multor personalităţi din lumea sportului, printre care: Alexandra Cadanţu, Ana Bogdan, Ana Maria Brânză, Irina Begu, Mihaela Buzărnescu şi Monica Roşu.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.