Dan Barna afirmă că delegaţia USR-Plus a avut un rol decisiv în obţinerea unui vot pozitiv în COREPER pentru nominalizarea Laurei Codruţa Kovesi în postul de procuror şef european şi îi transmite Vioricăi Dăncilă că nu poţi spera să fii preşedinte al tuturor românilor câtă vreme crezi că victoriile care nu îţi aparţin trebuie oprite cu orice preţ.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Îi transmit felicitările mele Laurei Codruţa Kovesi! V-am promis înainte de alegerile europarlamentare că trimitem la Bruxelles şi Strasbourg oameni competenţi, oameni care fac diferenţa. Acum câteva minute aţi avut o nouă probă că ne ţinem de cuvânt. Delegaţia USR-Plus a avut un rol decisiv în obţinerea unui vot pozitiv în Consiliu de la ambasadorii statelor membre pentru nominalizarea Laurei Codruţa Kovesi în postul de procuror şef european. Anterior opoziţia înverşunată a tripletei Liviu Dragnea-Viorica Dancilă - Tudorel Toader făcuse ca nominalizarea să intre într-un impas”, a scris Dan Barna pe pagina sa de Facebook.

Liderul USR spune că astăzi doar Viorica Dăncilă mai insistă să oprească această nominalizare, iar opoziţia sa nu a contat.

„Doamna premier şi candidat al PSD este izolată în insistenţa sa stranie de a opri cariera doamnei Kovesi. Nu pot să nu remarc că dacă doamna candidat ar fi acţionat decent în trecut şi ar fi lăsat-o pe Laura Kovesi să îşi continue cariera în ţară astăzi nu ar mai fi pusă în această poziţie de acţiona împotriva intereselor propriei ţări. Candidatei PSD la preşedinţiei îi spun doar atât: nu poţi spera să fii preşedinte al tuturor românilor câtă vreme crezi că victoriile care nu îţi aparţin trebuie oprite cu orice preţ”, mai declară Dan Barna.

Laura Codruţa Kovesi a fost desemnată oficial, joi, procuror-şef european, printr-un vot în COREPER, anunţă PNL. Kovesi a obţinut 17 din 22 de voturi exprimate, în condiţiile în care premierul Viorica Dăncilă anunţase că ambasadorul României la UE, Luminiţa Odobescu, va vota împotriva desemnării Laurei Codruţa Kovesi.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.